Pāriet uz saturu

Pieci iemesli, kādēļ RigaBrain smadzeņu treniņu metode ir olimpiešu “maize”


 Pludmales volejbola olimpiskā čempione Kerija Volša – Dženingsa visu šo gadu, gaidot Olimpiskās spēles, apmeklēja neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes treniņus. Tie viņai nav nekas jauns, jo komandā tiek aktīvi praktizēti. Tie var palīdzēt sasniegt labākos rezultātus. NHL „Vancouver Canucks” pēc 20 gadu pārtraukuma 2011. gadā atkal spēlēja NHL finālā. Ko hokejisti darīja savādāk? Apmeklēja neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes treniņus. Arī Itālijas Nacionālās Futbola līgas spēlētāji uzlaboja savu sniegumu pēc neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes treniņiem un atveda mājās Pasaules kausu 2006. gadā.

Patiesībā smadzeņu treniņi ir vissliktāk glabātais pasaules klases sportistu panākumu noslēpums. NBA, NHL, NFL un citu līgu sportisti izmanto neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes sniegtās priekšrocības, un, zinot, ko tās spēj sniegt, tas nav pārsteigums

  1. Daudziem cilvēkiem smadzeņu treniņi palīdz uzlabot miega kvalitāti. Vai spēja iztēloties, kas notiek ar pasaules klases sportistiem, ja tie nespēj gulēt? Ikviens sportists zina, kāda ir miega veselīgā un pozitīvā ietekme uz sportiskajiem sasniegumiem.
  2. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode palīdz uzlabot neirālo saišu elastīgumu jeb plasticitāti, kas palīdz CNS labāk tikt galā ar stresu. Jo lielāka miera izjūta, jo optimālāk strādā smadzenes. Tas nozīmē, ka sportists spēj maksimāli koncentrēties uz sasnieguma gūšanu.
  3. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode uzlabo koncentrēšanās spējas. Pat milisekunde uzmanības zaudēšanas var būt „liktenīga” sportā.
  4. Neirofīdbeks var palīdzēt mazināt negatīvo domu klātesamību. Pēc zaudējuma vai traumas sportists var būt psiholoģiskā diskomfortā un domāt, ka „nekad vairs nebūšu labs”, „es laikam nekad neuzvarēšu” u.tml. Šādas domas ir sportisko panākumu grāvējas. Bet sportistam svarīgi būt „uz viļņa” ik dienas.  
  5. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode var palīdzēt palēnināt smadzeņu novecošanās procesus. Fiziskais stāvoklis ir tikai viens no aspektiem. Arī smadzeņu darbībai jābūt optimālai jeb elastīgai. Tas palīdz veidot ilgāku un produktīvāku sportisko karjeru.

RigaBrain atsauksmes

www.smadzenes.lv

Atsauksmes un zināšanu bāze