Pāriet uz saturu

Galvas sāpes pēc RigaBrain smadzeņu treniņa

Jā, var būt, bet tie ir izņēmuma gadījumi.

Viens no galvas sāpju iemesliem ir kad mēs esam bijuši patstāvīgā saspringuma stāvoklī un līdzko mūsos iestājas mazliet atslābums, tā  mēs izjūtam šī saspringuma sekas kā galvas sāpes.

Un ir jāapzinās, ka smadzenes šobrīd iziet cauri nozīmīgam pārmaiņu periodam un strauji atbrīvojas no visa liekā un nevajadzīgā, kas dzīves laikā uzkrāts. Galvassāpes, protams, nav patīkamas, un tās var pastiprinoši ietekmēt arī ārējais faktors- darba attiecību izbeigšana, kas mums arī vienmēr nozīmē zināmas pārmaiņas dzīves ritmā. Tomēr tās ir Jūsu ķermeņa atbildes reakcija uz to, ka tas fiksē - pārmaiņas notiek.

Iespējams, spiedienu galvā palīdzēs mazināt pastiprināta ūdens lietošana uzturā, olbaltumvielām bagāta pārtika, kā arī citi paņēmieni -

1. Nostājieties, taisni apsēdieties vai apgulieties uz mīkstas virsmas klusā telpā.

2. Uz minūti aizveriet acis un domājiet par to, kas notiek jūsu ķermenī. Vai izjūtat smagumu? Apzināti izjūtiet visas savas kustības.

3. Nākamās minūtes laikā elpojiet lēni un dziļi. Izelpojot atcerieties, ka jums nekas nav jāmaina vai jādara. Neuztraucaties par domām, kas jums šajā brīdī ienāk prātā.

4. Ieklausieties skaņās visapkārt. Nemēģiniet noteikt, kas tās ir par skaņām, tikai klausieties. Fiksējiet klusuma brīžus skaņu starplaikos. Tad vēlreiz pievērsiet uzmanību tam kā jūtas jūsu ķermenis un lēnām atveriet acis.

Apzinoties, ka esat "šeit un tagad" stāvoklī, tiek aktivizēti citi smadzeņu reģioni, un spiediens atkāpjas.

Vēl der atcerēties, ka fiziskās sāpes ietver un aktivizē tos pašus smadzeņu apgabalus, ko emocionālās sāpes un satraukums, vedinot domāt, ka tās ir nedalāmi saistītas. Līdz ar to fizisku sāpju gadījumā vēlams noskaidrot, vai cēlonis patiesībā nav emocionālas dabas un otrādi.


Atsauksmes un zināšanu bāze