Pāriet uz saturu

Kas padara NEUROPTIMAL® pārāku par līdzīgām tehnikām?

NeurOptimal® ir neirozinātnē pamatota metode, kas var būtiski uzlabot cilvēka smadzeņu darbību.



NeurOptimal® ir klientam draudzīga. Bez sarežģītiem uzstādījumiem vai nepieciešamības pēc īpašām zināšanām. Šie aspekti piešķir tai ievērojamu priekšrocību salīdzinājumā ar citām sistēmām.
NeurOptimal® metode tiek virzīta tā, lai uzlabotu kopējo smadzeņu darbības funkciju.


Metode ir neinvazīva. Kad trenējat smadzenes, nekas smadzenēs netiek “iedēstīts”, tiek vienkārši atspoguļota smadzeņu darbība treniņa laikā. Bez tam, smadzeņu treniņš palīdz smadzenēm sevi sakārtot tieši tur, kur visvairāk nepieciešams. Tāpēc NeurOptimal® ir efektīva, bez nevēlamām blakusparādībām.


Metode ir dabiska. NeurOptimal® vienkārši nodrošina centrālo nervu sistēmu ar informāciju par savu darbību. Izmantojot pareizo informāciju, smadzenes, protams, var optimizēt sevi.

NeurOptimal® strādā pēc dinamiskās neiroloģiskās atgriezeniskās saites principa.  Tā vietā, lai piespiestu smadzenes strādāt noteiktā veidā, NeurOptimal® dinamiskās neiroloģiskās atgriezeniskās saites principā tiek ņemti vērā smadzeņu dabiskie dinamiskie mācību procesi, sniedzot smadzenēm informāciju, kas tām nepieciešama, lai tās sevi sakārtotu pašas.


Pētnieks Brauns šo dinamiku izprot ļoti labi. NeurOptimal® metodes priekšrocība - smadzenēm nekas speciāli nav jādara, jo tās tikai saņem informāciju pašas par sevi, savām pārmaiņām un tādējādi kļūst daudz mierīgākas.


Smadzenes ir nelineāra, dinamiska sistēma, kas uztver informāciju un pielāgo organisma darbībai. Tā rezultātā, smadzenes ir vērstas uz pašregulāciju.


Vairums neiroloģiskās atgriezeniskās saites metožu mēģina “apmācīt” smadzenes funkcionēt normās jeb vidējos aritmētiskajos rādītājos, kas raksturo vairumu iedzīvotāju. Bet smadzeņu darbību raksturo individuāla dažādība, tām nav jāfunkcionē pēc kādas absolūtās “summas”. Katrām smadzenēm ir individuāla, unikāla optimālākā darbība, kas atkarīga no dažādiem faktoriem, piemēram, no diennakts laika, cukura līmeņa asinīs, līdzsvara starp nomodu un miegu, vispārējās veselības, ģenētikas un tā tālāk.


Lielākajā daļā citu neurofeedback metožu klientam tiek piedāvāts kontrolēt šīs “normas”. Tā ir lineāra pieeja, un mūsdienās atzīts, ka tā nav pareiza, jo ar tās palīdzību tiek kontrolēta  nelineārā, organiskā sistēma. Katrām smadzenēm ir savs "vidējais" vai "labākais" līmenis. Mēs uzskatām, ka NeurOptimal® ir vismodernākā smadzeņu apmācību sistēma, kas pieejama mūsdienu pasaulē.


NeurOptimal® ir informācijā balstīta metode


NeurOptimal® ir paredzēta, lai sniegtu smadzenēm informāciju par nelineāro dinamisko aktivitāti tajās, pārejot no brīža uz brīdi. Metode attēlo jeb atspoguļo smadzenes precīzi un tik strauji - ar mikrosekunžu precizitāti. Smadzenes mācās, tāpēc klientu sūdzības mazinās, un to vietā nāk jauna pieredze par jaunām, pozitīvām izjūtām, bet smadzenēm - lielāku elastību un neirālo noturību.


Viegli izmantojama!

Lai gan nelineārā dinamiskā teorija un tās piemērošana praksē var likties sarežģīta un grūti uztverama, NeurOptimal® ir ļoti vienkārši izmantot. Viss, kas jums jādara, ir jānostiprina uz galvas 2 nelieli sensoriņi un jāuzsāk smadzeņu treniņš. Un nav jāuztraucas par iespējamām kļūdām.


Citu metožu izmantošanas gadījumā parasti ir jāveic dažādi treniņu vadītāja norādījumi. Ar NeurOptimal® - nekā tamlīdzīga! Jūs varat klausīties mūziku, skatīties filmas, atpūsties un aizvērt acis, vai pat, spēlēt spēles, lasīt vai pildīt mājasdarbus.

Daudzi lietotāji izvēlas NeurOptimal® treniņa noklusējuma režīmu – seansa laikā tiek demonstrēti skaisti attēlus, kas nekad neatkārtojas, un atskaņota mūzika, kuru īpaši šiem treniņiem sarakstījis Grammy balvu ieguvušais mūziķis Džefs Bova.

 

Mazliet teorijas

Neiroloģiskās atgriezeniskās saites treniņi smadzeņu darbības līdzsvarošanai ir metodes, kas veicina smadzeņu viļņu ierastā modeļa izmaiņas, tuvinot to pēc iespējas optimālākam, dabiskākam stāvoklim. Tas ietver individuāli atšķirīgus psihofizioloģiskus rezultātus personām, kas izmanto šīs metodes. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites treniņi ietver vairākas formas. Nelineārā neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode, kas pirms 12 gadiem tika radīta NeurOptimal® institūtā Kanādā, ir konstrukts, kas veicina kontroli pār elektroķīmiskiem procesiem smadzenēs un centrālajā nervu sistēmā. Teju neskaitāmos pētījumos atrunāta smadzeņu izteikti adaptīvā pielāgoties spēja organisma iekšējai un ārējai videi (neiroplasticitāte) – smadzenes mūsdienās tiek aplūkota kā nelineāra, dinamiska, kompleksa sistēma. Ar šīs neiroloģiskās atgriezeniskās saites treniņu metodes palīdzību (pašatspoguļojošas terapijas forma) smadzenes pašas spēj monitorēt jeb novērot savu darbību un fiksēt disfunkcionālus smadzeņu viļņu paternus, veicinot to izmaiņas. Līdz ar to no klasiskajām, invazīvajām metodēm (to laikā klientam tiek piedāvāts veikt noteiktas darbības, kontrolēt un vadīt noteiktas norises, lai panāktu noteiktu smadzeņu darbības stāvokli) NeurOptimal® atšķiras ar neinvazīvu pieeju, kas tādējādi veicina CNS pašorganizējošus procesus. Metodes pamatā ir vienotā laika – biežumu analīze (Joint Time-Frequency Analysis  (JTFA)), t. i., fiksēto signālu apstrāde notiek vienlaicīgi gan laikā, gan biežumu ziņā.

NeurOptimal® adaptīvi darbojas tieši ar to stāvokli, kurā jūs esat pašlaik - mirkli pēc mirkļa. Tas ir iemesls, kāpēc jums nav nepieciešams noteikti diagnozi vai simptomu novērtējumu. NeurOptimal® adaptīvi darbojas, it kā “atjaunojot” smadzenes. Tas nozīmē, nav iespējams “pārdozēt” treniņus, lai gan iesakām tos līdz divām reizēm dienā.


NeurOptimal® 3.0 versijā darbojas visā frekvenču diapazonā - no 0.001 līdz 64 Hz. Tas paredz plaša mēroga transformācijas iespējas, neatkarīgi no tā, kādas ir jūsu problēmas un mērķi. 

Atsauksmes un zināšanu bāze