Pāriet uz saturu

RigaBrain smadzeņu treniņi un bērni

Jā. Smadzenes var trenēt jebkurā vecumā. Jebkurā vecumā tas nāk par labu. Mazajam tikai vajadzētu spēt mierīgi nosēdēt un skatīties multfilmu 30 minūšu garumā.

Pirmajā seansā mēs parasti skatāmies 30 minūtes un tad jau redzēs vai bērns var vai nevar nosēdēt, praksē visbiežāk var. Mēs novērojam, ka arī aktīvākie bērni spēj nosēdēt, vienam vieglāk citam grūtāk, bet seansu apmeklējumi dod savus rezultātus, kas palīdz bērnam sevi realizēt daudz adekvātāk savam vecumam un attīstības posmam.


 Droši piesaki arī savus vecvecākus!

_______________________


Daudzi vecāki ved savus bērnus uz neurofeedback treniņiem. Parasti viņi nāk, jo noteiktas pašregulācijas problēmas neļauj pilnībā adaptēties skolā.

Skolotāji nereti lūdz vecākiem noskaidrot, kas bērnam kaiš, faktiski, spiež  noteikt diagnozi ar mērķi panākt, lai bērns maina uzvedību noteiktu medikamentu iespaidā, kas jālieto, ja šī diagnoze ir noteikta. Un tas ir saprotami, ja jāvada klase, kas jau tā nav viegls darbs, turklāt kāds nepārtraukti traucē to darīt un nespēj pārtraukt neadekvāti uzvesties.

Problēma slēpjas apstāklī, ka šādi bērni nespēj mainīt savu uzvedību, jo tās cēloņi ir dziļāki, proti, kāda noteikta veida smadzeņu pārpūle. Kā jūs domājat, ko tas nozīmē? Gandrīz ikviens no mums zina cilvēkus, kas sevi „nodzen” tik tālu, ka rezultātā saslimst. Viņi nespēj sevi apstādināt, jo tikai pārslodze psihē ļauj atrisināt problēmu un novērst nepārtraukto spiedienu. Un te ir tikai divi rezultāti – vai nu, kā minēts, cilvēks saslimst, vai arī noved sevi pie „izdegšanas”.

Vēl viens uztraukuma iemesls ir bērni un medikamenti. Ir veikti tikai daži testi par to, kā bērni reaģē uz medikamentiem. Bieži vecāki stāsta, ka šī reakcija ir ļoti negatīva. Pašlaik pie manis nāk 15 gadus veca meitene ar alerģisku reakciju uz medikamentiem. Turklāt medikamentu blakus efekts var būt nespēja adaptēties darbam, nespēja koncentrēties, u.c. līdzīgi simptomi.

Ar NeurOPTIMAL neurofeedback smadzeņu treniņa metodi ir pavisam citādi. Pirmkārt, neviens neuzstādīs bērnam diagnozi. Otrkārt, tā kā smadzenes funkcionē, nodrošinot neiroloģisko atgriezenisko saiti, to pašregulācija daudz veiksmīgāk palīdzēs bērnam atgūt normālu funkcionētspēju.

Citu neurofeedback pieeju ietvaros tomēr tiek lūgts noteikt diagnozi, un tad to speciālisti mēģina piespiest smadzenes strādāt adekvāti. Bet mēs nevaram tās piespiest. Un NeurOPTIMAL metodes ietvaros tas nekad netiek darīt, jo smadzenēm vienkārši tiek nodemonstrēta to darbība, un tās sāk funkcionēt tagadnē, nevis neāprtaukti producējot pagātnē uzkrātu neadaptīvu modeļu aizsardzības reakcijas. To dēvē par orientējošo atbildes reakciju.

Mūsu smadzenes ir radītas tā, ka tās mainās, reaģējot uz tiešu pieredzi. Un NeurOPTIMAL metode sniedz smadzenēm šādu pieredzi, turklāt attiecībā nevis uz kādiem ārējiem vai iekšējiem notikumiem vidē, bet gan pašu smadzeņu darbības atspoguļojumu. Rezultātā cilvēka funkcionēšana uzlabojas gan emocionālā, gan psihiskā, gan fiziskā, gan kognitīvā ziņā.

RigaBrain atsauksmes

www.RigaBrain.com

Atsauksmes un zināšanu bāze