Pāriet uz saturu

Kādā veidā RigaBrain smadzeņu treniņš strādā?

Es dzirdu, kā jūs domājat: „Es to nespēju saprast. Kā gan kas tāds varētu nostrādāt? Es tikai sēžu un klausos mūziku, bet smadzenes mainās? Kā tas var būt?!” Lai atbildētu uz šo jautājumu, man jāpastāsta jums mazliet vairāk par smadzeņu funkcijām.

Pirmkārt, smadzenes ir ārkārtīgi jūtīgs „pārmaiņu detektors”. Tas nozīmē, ka tās reaģē uz jebkurām izmaiņām cilvēka iekšējā un ārējā vidē. Padomājiet paši par savu pieredzi. Došu jums dažas idejas… Piemēram, jūs dodaties uz lielveikalu, kur regulāri skan mūzika. Jūs staigājat no veikala uz veikalu un pēkšņi pamanāt, ka „kaut kas ir citādi” – vairs neskan mūzika. Smadzenes to piefiksēja un ziņoja jums par šīm pārmaiņām, pirms jūs vispār aptvērāt kādas tieši tās ir. Vai varbūt jums ir jauns matu griezums vai brilles. Cik reižu cilvēki jums ir teikuši, ka izskatāties lieliski vai ka jūsu izskatā kaut kas ir citādi? („Oho, Pēteri, tu izskaties superīgi! Esi zaudējis svaru vai kas cits?”) Smadzenes fiksē pārmaiņas, bet apziņa vēl nav identificējusi, kādas tieši tās ir. Mans mīļākais piemērs ir par manu draudzeni, kas parasti nāk mājās ļoti vēlu. Ja viņa dara tās pašas lietas, ko parasti, es guļu un pat nepamostos. Bez izmaiņām. Bet ja dzirdu kaut mazāko troksni, kas principā ir līdzīgs daudziem citiem, bet zinu, ka viņa ir mājās un guļ gultā, es pamostos nekavējoties, klausos, vai troksnis neatkārtosies un mēģinu to identificēt.

Smadzenes brīdina. Brīdinājums liek mums mēģināt izprast, kas notiek un vai par to mums būtu jāsatraucas.

Vēl viens piemērs – par kino. Padomājiet, kura bija pēdējā mistērija vai trilleris, ko redzējāt? Visticamāk, ka bija aina, kur gudrais detektīvs vai nevainīgais varonis iegāja telpā un „zināja”, ka kaut kas nav labi. Intuīcija? Varbūt. Bet intuīcija ir smadzeņu ultra – sensivitātes izpausme, sajūtot izmaiņas un atšķirības no gaidītā.

RigaBrain neiroloģiskās atgriezeniskās saites pieeja: Jūs sēžat ekrāna priekšā un skatāties uz tur notiekošo, kā arī klausāties savu mīļāko mūziku. Kad smadzenēs parādās nestabilitātes, to EEG aktivitāte momentā uz mirkli liek pārtraukties mūzikai. Ko dara jūsu smadzenes? Jūs zināt atbildi – tās brīdina! Un šai mirklī to aktivitāte apstājas, līdz ar mūziku.

Un kas notiek tālāk?

Tas mūs noved pie nākamās svarīgās smadzeņu kvalitātes. Smadzenes ir modeļu veidotājas. Pat ja jūs speciāli necenšaties, smadzenes strādā nepārtraukti un atklāj arvien jaunus modeļus, kā radīt izjūtu par pasauli jums apkārt:

•„Es nevaru ēst jēlu sīpolu!”

•„Gaisa kondicionieris man rada galvassāpes.”

•„Jānis vislabāk strādā, kad „termiņš min uz papēžiem.””

•„Paskaties debesīs – drīz līs!”

Tādus un citādus piemērus jūs noteikti atpazīstat. Katrs no šiem piemēriem pamatojas jūsu smadzeņu spējā vākt informāciju laikā, novērot pārmaiņas un saprast, kas rezultātā notiek – kāda ir saikne un jēga ķēdītei: „Kad notiek…….., tad notiek…….”

RigaBrain neiroloģiskās atgriezeniskās saites lietošana:

Kamēr smadzenes atkārtoti producē aktivitāti, kas izraisa pauzes mūzikā, tās strādā arī, lai identificētu, kādēļ šīs pauzes arvien iestājas. Citiem vārdiem, tās cenšas identificēt modeli.

Un kas notiek tālāk?

Tas mūs noved pie trešās smadzeņu kvalitātes. Jūsu smadzenes ir pašregulējošas. Tas nenozīmē, ka tās nekad nekļūdās. Tas nozīmē, ka sniedzot precīzāku informāciju, tās var strādāt efektīgāk un efektīvāk.

Palūkosimies, ko īsti nozīmē pašregulācija.

Pirmkārt, ļaujiet man sākt ar temperatūras pašregulāciju mājās, kurās ir uzstādīti temperatūras regulētāji.  Jums ir termostats, kas uzstādīts uz tādu temperatūras atzīmi, kas ļauj jums justies komfortabli. Termostats ļauj jūsu mājoklim būt „pašregulējošam”, ieslēdzot karsto gaisu, kad temperatūra nokrītas zem jūsu uzstādītā līmeņa un otrādi. Jūsu ķermenis dara tieši tāpat. Jums ir noteikta iekšējā temperatūra, kas ļauj jums funkcionēt. Tās paaugstināšanos dēvē par drudzi, jūs jūtaties slimi un nespējīgi skaidri domāt; par maz temperatūras liecina, ka jūs esat hipotermisks – jūsu ķermenis sāk sarauties, lai taupītu enerģiju un – atkal jau – jūs nespējat skaidri domāt. Ķermenis un smadzenes dara visu iespējamo, lai saglabātu jūsu ķermeņa temperatūru konstantā līmenī.

Kāds uzskatāmāks piemērs – braukšana ar velosipēdu. Kad jūs iemācāties to darīt, jūs balansējat uz  diviem  riteņiem. Jūsu ķermenis un smadzenes izmanto informāciju par mikro – kustībām, kas jāiemācās, braucot ar riteni, to noturot līdzsvarā ar savu ķermeni. To apgūstot, jūsu smadzenes un ķermenis jau balansē automātiski – arī tas ir pašregulācijas process.

Smadzenes savos funkcionēšanas procesos dara to pašu. Tipiski, kad tās tiek brīdinātas par svešu reakciju kādā no iekšējām informācijas sistēmām, tiek pielietoti visi „spēki”, lai sakārtotu šo iekšējās vides aspektu. Neiroloģiskā atgriezeniskā saite sniedz smadzenēm „robežu” – tās saņem papildu informāciju par savu darbību un ļauj to padarīt daudz precīzāku, efektīgāku un efektīvāku.

„Bet kā manas smadzenes  izmanto šo informāciju? To es nesaprotu!” dzirdu jūs sakām. Šis jautājums noved mūs atpakaļ pie piemēriem par smadzenēm kā pārmaiņu detektoru. Smadzenes fiksē un veido atbildes reakcijas, pat pirms jūs sākat apzināties, kas notiek! RigaBrain seansa laikā mēs paļaujamies uz šīm smadzeņu spējām novērtēt savu funkcionēšanu:

• Jūsu smadzenes mainās, pirms maināties jūs paši;

• Tās veido modeļus neatkarīgi no tā, vai jūs tos apzināties;

• Tās pašregulējas ik mirkli, kad saņem informāciju un negaida, lai jūs to vadītu (līdzīgi, kā piemērā ar velosipēdu).

Un tas ir viss, kas RigaBrain pieejā palīdz jums radīt pozitīvas pārmaiņas smadzenēs!


RigaBrain smadzeņu treniņus jau izmantojuši vairāk kā 1500 cilvēku no Latvijas un ārzemēm, kuru vidū ir visdažādāko profesiju pārstāvji. Pēteris: “Cilvēks ar galvassāpēm netiek iesaistīts RigaBrain treniņos savādāk nekā, piemēram, atlēts, kas ir tuvu sasniegumiem. Bet tas tā šķiet, tikai virspusēji raugoties, jo līdzība ar to arī beidzas. Kādēļ? Seansi sākas tieši no tā punkta, kur tieši Jūs kā RigaBrain klients šobrīd atrodaties, tamdēļ nav iespējamas divas vienādas treniņa sekundes, minūtes, stundas, nedēļas vai mēneši. Katrs moments ir precīzi un individuāli pielāgots Jums, Jūsu smadzenēm!”

RigaBrain atsauksmes

www.RigaBrain.com

Atsauksmes un zināšanu bāze