Pāriet uz saturu

Smadzeņu pielāgošanās spēja un RigaBrain smadzeņu treniņš

Pielāgošanās ir CNS dabiska reakcija, kas ir centrālā darbība NeurOPTIMAL™ Neurofeedback metodes ietvaros. To dēvē arī par neiroplasticitāti. Pēdējos 15 gados veiktajos pētījumos pierādīts, cik elastīgas un plastiskas ir cilvēka smadzenes. Pirms šiem pētījumiem valdīja teju neapstrīdams pieņēmums, ka smadzeņu struktūra izviedojas līdz 18 gadu vecumam un pēc to sasniegšanas vairs nav maināma. Mūsdienās mēs zinām – tie ir pilnīgi meli! Mūsu smadzenes mainās katru dienu, ņemot vērā dažnedažādās situācijas un cilvēka spēju tām pielāgoties, lai izdzīvotu.

Pētījumos pierādīts, ka smadzenes atrodas starp kārtību un haosu, tādēļ cilvēks momentā spēj pielāgoties iekšējām un ārējām vides maiņām. Arī milzīgo informācijas daudzumu, ko ik dienas uztveram, smadzenes spēj pārstrādāt to tieši šīs īpašības dēļ. Atgriezeniskās saites mehānisms ir ārkārtīgi ātrs un sarežģīts.

Lai smadzenes spētu veikt pašregulācijas funkciju, mums ar tām jārunā to „valodā”. NeurOPTIMAL Neurofeedback metode tieši to ļauj darīt, parādot smadzenēm to uzvedību no momenta uz momentu un ļaujot sevi mainīt. Tās nevar nemainīties! Neiroplasticitāte ir neatslābstoša.

Dr. Amen’s grāmata “Change your brain, Change your life”

Arī RigaBrain kabinetā NeurOptimal metode ir viena no pieejamajām pieejām.

RigaBrain atsauksmes

www.RigaBrain.com

Atsauksmes un zināšanu bāze