Pāriet uz saturu

Uzmanības deficīta sindroms (UDS) un RigaBrain smadzeņu treniņi

No 2012. gada novembra Amerikas Pediatru akadēmija Neurofeedback (RigaBrain izmanto vienu no jaunākajām pieejām) iesaka kā  “Level 1/Best Support” (labākais risinājums) uzmanības deficīta ārstēšanai (RigaBrain nenodarbojas ar ārstēšanu, bet palīdz, lai smadzenes pašregulētos, kā rezultātā var samazināties vai pazust simptomi). 
 -American Academy of Pediatrics report: Evidence-based Child and Adolescent Psychosocial Interventions, released November 2012


Gan uzmanības deficīta sindroms (UDS), gan uzmanības deficīta sindroms ar hiperaktivitāti (UDHS) ir labi zināmi kvalitatīva miega negatīvi ietekmētāji. UDS pacienti vienmēr jūtas noguruši un neatpūtušies, viņiem ir arī vājas organizatoriskās prasmes. Tas ir tamdēļ, ka šie cilvēki nekad nejūtas pietiekami izgulējušies un mēdz izmantot arī dienas laiku, lai uz pāris minūtēm iesnaustos, pēc šādas snaudas bieži juzdamies vēl iztukšotāki, jo nereti nepieciešama strauja atmoda, lai atkal ķertos pie ikdienas darbiem.

UDHS ir pretēja disfunkcija UDS. Cilvēks ar UDHS ir izteikti aktīvs, viņam sagādā  ārkārtīgi lielas grūtības nosēdēt mierā, naktīs viņš daudz grozās un svaidās pa gultu, turklāt bieži vien viņam nepieciešamas regulāras kofeīna devas, lai mēģinātu nomierināties un stabilizēt savu vēlmi pēc kustībām. Cilvēki ar UDHS parasti guļ ļoti trauslā miegā un reti, kad ir pilnībā atpūtušies.

RigaBrain treniņi ir teicams veids, kā cilvēkiem, kas cieš no UDS vai UDHS, atrast optimālu smadzeņu un savas centrālās nervu sistēmas (CNS) līdzsvaru. Pēc seansu iziešanas cilvēki ar UDS bieži stāsta, ka jūtas daudz enerģiskāki dienas laikā, uzdevumu veikšana, organizēšana un plānošana sagādā daudz mazāk pūļu, un arī miegs ir daudz kvalitatīvāks. Tāpat viņi nereti stāsta arī par profesionālo un personīgo attiecību uzlabošanos.

Cilvēki ar UDHS pēc treniņiem jūtas daudz mierīgāki, turklāt šis efekts bieži vien parādās jau pēc dažām seansu reizēm. Daži cilvēki stāsta, ka izjūt tādu miera stāvokli, kādu nekad agrāk nav jutuši. Miega kvalitāte ir atjaunota, kustības gulēšanas laikā ir kļuvušas acīmredzami retākas un spējas fokusēties uz uzdevuma veikšanu pēc seansu kursa iziešanas vairs neprasa piepūli un ir dabiskas.


Citi raksti par uzmanības deficītu http://www.rigabrain.com/blog/tag/uds/

Citi raksti par uzmanības deficītu un hiperaktivitāti http://www.rigabrain.com/blog/tag/udhs/

Dr. Guntis Rozentāls:  http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/neaudzinats-varbut-ar-uzmanibas-deficitu-vai-hiperaktivitati-sirgstoss-berns.d?id=23825333


______

Statistika: pēc 20 RigaBrain seansiem uzlabojumus par 40% līdz 90% vai UDHS radīto seku samazināšanos atzīmē 83,7 % klientu!

_______

RigaBrain atsauksmes

www.RigaBrain.com

Atsauksmes un zināšanu bāze