Pāriet uz saturu

RigaBrain smadzeņu treniņi un sporta rezultāti

RigaBrain smadzeņu treniņus ir apmeklējuši daudzi sportisti gan no Latvijas, gan ārzemēm!

 Pludmales volejbola olimpiskā čempione Kerija Volša – Dženingsa gadu pirms Olimpiskajām spēlēm, apmeklēja neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes treniņus (līdzīgus RigaBrain piedāvātajai). Tie viņai nav nekas jauns, jo komandā tiek aktīvi praktizēti. Tie var palīdzēt sasniegt labākos rezultātus. NHL „Vancouver Canucks” pēc 20 gadu pārtraukuma 2011. gadā atkal spēlēja NHL finālā. Ko hokejisti darīja savādāk? Apmeklēja neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes treniņus. Arī Itālijas Nacionālās Futbola līgas spēlētāji uzlaboja savu sniegumu pēc neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes treniņiem un atveda mājās Pasaules kausu 2006. gadā.

Patiesībā smadzeņu treniņi ir vissliktāk glabātais pasaules klases sportistu panākumu noslēpums. NBA, NHL, NFL un citu līgu sportisti izmanto neiroloģiskās atgriezeniskās saites metodes sniegtās priekšrocības, un, zinot, ko tās spēj sniegt, tas nav pārsteigums

  1. Daudziem cilvēkiem smadzeņu treniņi palīdz uzlabot miega kvalitāti. Vai spēja iztēloties, kas notiek ar pasaules klases sportistiem, ja tie nespēj gulēt? Ikviens sportists zina, kāda ir miega veselīgā un pozitīvā ietekme uz sportiskajiem sasniegumiem.
  2. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode palīdz uzlabot neirālo saišu elastīgumu jeb plasticitāti, kas palīdz CNS labāk tikt galā ar stresu. Jo lielāka miera izjūta, jo optimālāk strādā smadzenes. Tas nozīmē, ka sportists spēj maksimāli koncentrēties uz sasnieguma gūšanu.
  3. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode uzlabo koncentrēšanās spējas. Pat milisekunde uzmanības zaudēšanas var būt „liktenīga” sportā.
  4. Neirofīdbeks var palīdzēt mazināt negatīvo domu klātesamību. Pēc zaudējuma vai traumas sportists var būt psiholoģiskā diskomfortā un domāt, ka „nekad vairs nebūšu labs”, „es laikam nekad neuzvarēšu” u.tml. Šādas domas ir sportisko panākumu grāvējas. Bet sportistam svarīgi būt „uz viļņa” ik dienas.  
  5. Neiroloģiskās atgriezeniskās saites metode var palīdzēt palēnināt smadzeņu novecošanās procesus. Fiziskais stāvoklis ir tikai viens no aspektiem. Arī smadzeņu darbībai jābūt optimālai jeb elastīgai. Tas palīdz veidot ilgāku un produktīvāku sportisko karjeru.

Galvenie ieguvumi apmeklējot RigaBrain smadzeņu treniņus sportistiem:

Lielāka interese, augstāka koncentrācijas spēja, palielināta enerģija, labāka koordinācija, lielāka precizitāte, lielāka izturība, ātrāka atgūšanās, ilgāks laiks darbības zonā, mierīgāks prāts, uzlabota kontrole, ātrāka informācijas apstrāde, ātrāks reaģēšanas laiks, lielāka klātbūtne, lielāka modrība, mazāks satraukums darbības laikā, mazāka reakcija uz ārēju iedarbību. 

Vēl esam novērojuši labus rezultātus pēc traumām, it īpaši, ja sportists nespēj vairs tīri psiholoģiski izmantot 100% visus savus resursus. Tad pēc RigaBrain smadzeņu treniņiem sportisti ziņo, ka par savām bailēm, bažām ir aizmirsuši un atkal var pilnvērtīgi nodoties savam darbam - sportam.

Šie ir sportisti, kuri ir publiski pauduši savas atsauksmes par RigaBrain smadzeņu treniņiem:  Inguna Minusa, Jēkabs Saulītis, Kaspars Verdens u.c.



Līdzsvarota smadzeņu darbība – „atslēga” ceļā uz sportiskiem panākumiem 

Ikviens sportists zina – lai būtu veiksmīgs savā sporta veidā, vajadzīgs spēks un liela fiziskā izturība. Ķermenis pamatā ir smadzeņu atbalsta sistēma, un jo vitālāks tas ir, jo vairāk tiek uzlabota smadzeņu darbība. Tai harmonizējoties jeb līdzsvarojoties, cilvēks ir spējīgs paplašināt arī fiziskās izturības kapacitātes robežas, tā nodrošinot augstāku mērķu un lielāku panākumu sasniegšanu.

 

Latvijā jau vairākus gadus ir pieejama neinvazīva, smadzenes pašsakārtojoša metode, ar kuras palīdzību tiek līdzsvarota cilvēka centrālās nervu sistēmas (CNS) un smadzeņu darbība. Procedūras laikā smadzenēm tiek sniegta atgriezeniskā saite par to, ko tās tikko ir izdarījušas ar mērķi ļaut pašām smadzenēm sevi sakārtot. Seansa laikā tiek veikti smadzeņu viļņu mērījumi, un smadzenes pašas nosaka, kas ir vajadzīgs to optimālai funkcionēšanai un kas – lieks un traucējošs.

 

Viens no sportistiem, kas apmeklējis RigaBrain procedūras, ir šobrīd Latvijas labākais šorttrekists Jēkabs Saulītis. Pēc vien dažiem seansiem Jēkabs spēja sasniegt personisko rekordu vienās no sacensībām, kurās pērn piedalījās. Viņš stāsta: „Pēc pirmā RigaBrain seansa pagāja nedēļa, un man bija jāpiedalās Pasaules kausā, kur noslidoju labāko laiku.” Jēkabs novērtē arī to, ka pēc šīm procedūrām ir uzlabojušās komunikācijas spējas, kļuvušas asākas maņas un sportojot ir asāks reakcijas laiks.

 

Savukārt DownHill (DH) kalnu riteņbraukšanas sporta veida pārstāvisKaspars Verdens par sasniegumiem pēc RigaBrain seansiem stāsta: „Sākumā sajūtas kā pēc eksāmena, galva pilna ar … kaut ko. Galva ir bijusi treniņā. Bet tāpat, kā pēc lieliska treniņa sporta zālē, arī galva jūtas pateicīga par šo iespēju pastrādāt ar sevi. Uz ielas sajūtu pirmās izmaiņas, krāsas liekas spilgtākas un formas dziļākas, vairāk uz 3D pusi. Priecājos – viss kļuvis vēl skaistāks. Otra lielā pārmaiņas sajūta, ja pirms tam garastāvoklis mētājās no labā uz slikto bieži, tad tagad, pēc vairākām dienām, esmu novērojis, ka garastāvoklis ir līdzsvarā. Nav pārmērīgas laimes izjūtas, kurai seko nogurums vai kas tamlīdzīgs. Jūtos lieliski. Rodas lielāka ticība sev un tam, ko daru. Skaidrs, ka viss izdosies, vajag tikai darīt. Šķiet, pazudusi arī vēlme visu desmit reiz’ nomērīt, pietiek ar vienu reizi, jo ticu, ka ir pareizi un daru. Un izdodas!”

Panākot līdzsvarotu smadzeņu darbību, iespējams atgūt un uzlabot, piemēram, ātrākas reakcijas spējas un veiklību, un iegūt skaidrāku domāšanu, bet ne tikai to. Ir iespējams panākt ikvienas cilvēka funkcijas optimālu darbību, ja vien tiek līdzsvarota cilvēka centrālās nervu sistēmas (CNS) un smadzeņu darbība.  Kad cilvēka smadzenes ir līdzsvarotas un harmoniskas, labu rezultātu gūšana un sasniegumi nesagādā problēmas – fokusēšanās ir neatlaidīga, reakcija – ātra, un darbības – precīzas.

 

Daži aspekti, kas varētu būt nepieciešami sportā un kurus var atgūt, panākot līdzsvarotu smadzeņu darbību ir: augstāka koncentrēšanās spēja, palielināta enerģija, labāka koordinācija, lielāka precizitāte, lielāka izturība, ātrāka atgūšanās, ilgāks laiks darbības zonā, mierīgāks prāts, uzlabota kontrole, ātrāka informācijas apstrāde, ātrāks reaģēšanas laiks, lielāka klātbūtne, lielāka modrība, mazāks satraukums darbības laikā, mazāka reakcija uz ārēju iedarbību.

 

RigaBrain pakalpojumu jau izmantojuši vairāk kā 1500 cilvēku no Latvijas un ārzemēm, starp kuriem ir arī basketbolisti, hokejisti, volejbolisti, tenisisti, peldētāji, šavēji, IronMen dalībnieki, dažādu cīņas veidu sportisti un citi sporta veidu pārstāvji.


Latvijas šorttrekists Jēkabs Saulītis par RigaBrain smadzeņu treniņiem

Latvijas šorttrekists Jēkabs Saulītis ir apmeklējis tikai dažus RigaBrain smadzeņu darbības uzlabošanas treniņus, un stāsta par rezultātiem, ko novērojis, pārsteidzošiem personiskajiem rekordiem šorttrekā uzreiz pēc seansiem un citu pieredzi saistībā ar novērojumiem pēc RigaBrain apmeklējumiem.

 


“Priecājos – viss kļuvis skaistāks.” Kaspars Verdens, sportists

Cik aizraujoši ir izzināt sevī dotās iespējas un varēšanas slieksni uz ko patiesībā esam spējīgi un attīstot sevi vēl vairāk ko mēs spētu izdarīt.

Kā teicis Tomass Edisons: ”Many of life’s failures are people who did not realise how close they were to success when they gave up.”

Tik daudz ko mēs savā dzīvē cenšamies uzlabot, “uztūnēt”, mašīnas, mājas, sadzīves tehniku lai tā darbotos ātrāk un paklausīgāk. Tērējam tam milzu naudu un beigu beigās tāpat apjaušam, ka īsti ar to neesam mierā. Varbūt vaina ir sevī un vajag mēģināt uzlabot pašam sevi un savas spējas kontrolēt savas domas, darbības un pasaules redzējumu. Ir taču patīkami būt mierā ar sevi un just mīlestību sevī, nevis nemitīgi meklēt to citos.

Radās lieliska iespēja apmeklēt RigaBrain seansu, kas izraisīja patīkamas emocijas no brīža, kad uzrakstīju pieteikumu “vēlos apmeklēt seansu”, lai gan domas jau nepameta, kā tas būs, kas īsti tas ir un vai tiešām tas darbojas.

Pēc e-pasta saņēmu zvanu, kur patīkamā balsī man izstāstīja, kā viss notiek, cikos, kur jāierodas un visu pārējo man interesējošo. Pēc šīs sarunas jutos apgarots. Tāda viegluma sajūta. Zinu, ka cilvēki ar skaistu iekšējo pasauli spēj pacelt citus. Pēc šās sarunas jau viss bija skaidrs, tas ir kaut kas labs.

Nākošajā vakarā devos uz seansu, patīkama vieta, mājīguma sajūta un uzreiz jūties pieņemts, kā starp sen pazīstamiem draugiem. Lielisks interjers, kas rada vēl lielāku labsajūtu, jo skaistas lietas taču iedvesmo. Tad sekoja pats seanss. Lai gan pirms tam tika atsūtīti materiāli, ar kuriem iepazinos, man tika atgādināts, kas ir šis seanss, ko tas ietekmē, kā strādā un kādas ir sekas.

Lieliski, sākam. Sākumā tiek nolasīti dati, kā strādā smadzenes pašlaik. 15 sec ar vaļā acīm, 15 – ar ciet. Pēc tam sākas pats seanss, kura laikā tiek iedotas austiņas, kurās skan ļoti patīkama mūzika. Ar pirmo sekundi pārņēma patiesa pilnībā atslābināšanās sajūta, turklāt tādu ikdienā neesmu guvis, ja nu vienīgi relaksācijas nodarbībā bija kas līdzīgs. 15 minūtes baudu mūziku, pēc tam atkal pārbaudām, kā strādā smadzenes. Tieku uzcienāts ar gardu konfekti, pateicos par nodarbību un dodos mājās.

Sākumā sajūtas kā pēc eksāmena, galva pilna ar … kaut ko. Galva ir bijusi treniņā. Bet tāpat, kā pēc lieliska treniņa sporta zālē, arī galva jūtas pateicīga par šo iespēju pastrādāt ar sevi. Uz ielas sajūtu pirmās izmaiņas, krāsas liekas spilgtākas un formas dziļākas, vairāk uz 3D pusi. Priecājos – viss kļuvis vēl skaistāks. Otra lielā pārmaiņas sajūta, ja pirms tam garastāvoklis mētājās no labā uz slikto bieži, tad tagad, pēc vairākām dienām, esmu novērojis, ka garastāvoklis ir līdzsvarā. Nav pārmērīga laimes sajūta, kurai seko nogurums, besis vai kas tamlīdzīgs. Jūtos lieliski. Rodas lielāka ticība sev un tam ko daru. Skaidrs, ka viss izdosies, vajag tikai darīt. Šķiet pazudusi arī vēlme visu 10x nomērīt, pietiek ar vienu reizi, jo ticu, ka ir pareizi un daru. Un izdodas!

Paldies Rigabrain, noteikti turpināšu sevis attīstīšanu ar šo treniņa palīdzību, un tehnikas uzlabošana lai paliek ķīniešu ziņā :)

Paldies par sniegto iespēju.

Kaspars Verdens, sportists

______________________

Tā kā vasara ir riteņbraukšanas sezonas laiks, arī ikviens riteņbraucējs ir aicināts pie mums sevi pilnveidot un attīstīt! RigaBrain kabinetā līdz šim viesojies ne viens vien šī sporta veida pārstāvis, un rezultāti bijuši ļoti veiksmīgi.

Kādēļ? Ikviens riteņbraucējs zina – lai būtu veiksmīgs savā sporta veidā, vajadzīgs spēks un liela fiziskā izturība. RigaBrain treniņš, kā zināms, uzlabo smadzeņu darbību. Un harmonizējoties tai, cilvēks ir spējīgs paplašināt arī fiziskās izturības kapacitātes robežas, tā nodrošinot augstāku mērķu un lielāku panākumu sasniegšanu!

Un bez šī riteņbraucējiem galvenā uzlabojuma, iespējams, būs vēl daudzi citi, piemēram, skaidra domāšana, ātrākas reakcijas spējas un veiklība.

Reiz kāds riteņbraukšanas sporta veida pārstāvis pārsteigts stāstīja, kā uzlabojušies triki, ko viņš var veikt ar velosipēda palīdzību.

Nāc un pamēģini arī Tu! Iespējams, arī Tev atklāsies pozitīviem pārsteigumiem pilna pasaule!

 

Ieteikumi, kas varētu būt saistoši sportistiem – riteņbraucējiem:

Izvēlaties aktivitāti, ar kuru jūs labprāt nodarbojaties, piemēram, krustvārdu mīklu minēšanu. Pavērojiet, vai koncentrējoties un ieguldot vairāk pūļu, jums izdodas darāmo paveikt labāk un ātrāk. Koncentrējot uzmanību un palielinot prasības pret sevi, smadzenēs tiek aktivēti mehānismi, kas uzlabo to spēju mācīties.

Katrās 90 minūtēs darba piecas no tām veltiet pilnīgai domu attīrīšanai.

Pāris minūšu pastaiga tuvējā parkā, pilnībā fokusējoties uz vidi un muskuļu darbību palīdzēs atgūt koncentrēšanos.

Sāciet regulāri praktizēt uz koncentrēšanās spējām orientētu atslabināšanos! Tā palielinās gan pašas koncentrēšanās spējas un uzmanības apjomu, gan arī paplašinās Jūsu apziņu.

Uzstādiet mērķus, ņemot vērā trīs lielus principus:

1)      esiet pārliecināts, ka izdarīsit vēlamo;

2)      uzsveriet sev mērķa svarīgumu;

3)      esiet gatavs sasniegt to, ko vēlaties!

Pierakstiet katru mazāko iemeslu, kādēļ šis mērķis Jums ir vitāli svarīgs un reizēs, kad uznāk vājuma brīži vai vēlme atteikties no realizējamā mērķa, pārlasiet šos argumentus atkal un atkal.

Piefiksējiet visus iemeslus, kādēļ esat gatavs sākt šo mērķi realizēt jau šodien, nevis rīt vai parīt.

Nekoncentrējies uz kļūdām! Tā vietā skaties uz kārtējo kļūdu no šāda rakursa – jā, kļūda ir pieļauta, bet kas par to? Man taču ir vēl viena iespēja! Domā uz panākumiem orientēti!

Atkārtošana – zināšanu māte. Tas tā patiesi ir. Sportisti zina, ka pat muskuļiem ir „atmiņa” – trenējot kādu kustību atkal un atkal, muskuļi to „atceras”, un rezultātā mēs jau automātiski izpildām to, kas iepriekš radījis piepūli. Atkārtošana ir veiksmes atslēga.

Nosviniet panākumu vai atalgojiet sevi! Lai arī cik mazs būtu sasniegtais mērķis, jūs esat tam veltījis pūles, tādēļ par to pienākas arī atalgojums.

Atpūtai jābūt vienādai ar laiku, ko patērējat intensīvam darbam – šis ir centrālais superkompensācijas princips. Labākie atlēti un sportisti to zina, tādēļ sasniedz teicamus rezultātus.

Ja vien iespējams, ejiet gulēt 22.00 – ķermenī visveiksmīgāk atjaunošanās procesi noris starp 22.00 un 2.00 naktī. Tā, piemēram, žultspūslis šai laikā bloķē toksīnus. Ja esat nomodā, tas ir pārslogots, un toksīni nonāk Jūsu asinsrites sistēmā.

RigaBrain atsauksmes

www.RigaBrain.com

PieteiktiesRigaBrain24h


Arī vienkārši amatieri ziņo labākus rezultātus, piemēram, triku veikšanā ar dēli, kur ziņo par lielāku pārliecību, drošību un stabilitāti veicot triku

Atsauksmes un zināšanu bāze