Pāriet uz saturu

Sieviešu un vīriešu smadzeņu atšķirības, intelekts un RigaBrain smadzeņu treniņi

Sieviešu un vīriešu  smadzeņu struktūra atšķiras, un tas nosaka arī  intelekta atšķirības.

Sievietēm ar augstāku intelektuālās attīstības koeficientu (IQ) ir lielāka pelēkās un baltās smadzeņu vielas masa pieres daivā – par valodu atbildīgajās zonās, savukārt vīriešiem ar augstāku intelektuālās attīstības koeficientu (IQ) ir lielāka pelēkās vielas masa smadzeņu aizmugures daļā – zonās, kas atbild par sensoro uztveri.

Bet abiem dzimumiem kopīgs  ir tas, ka intelektuāli attīstītāki cilvēki problēmu risināšanai patērē mazāk enerģijas, jo viņu smadzenes strādā efektīvāk.  Uz to ir vērsti RigaBrain seansi – patērēt mazāk enerģijas un izmantot konkrētā cilvēka potenciālu.

Pētījumi liecina, ka pieredzes un treniņu gaitā  smadzenes ar laiku saprot, kuras zonas nav nepieciešams uzraudzīt, jo tās ir sasniegušas  maksimāli labāko rezultātu. Tādēļ smadzenes mazāk iesaistās šīs zonas “uzraudzībā”. Rezultātā smadzenēm ir jāpatērē mazāk enerģijas, līdz ar to tiek palielināta vispārīgā to darbības efektivitāte.  Šo procesu var salīdzināt ar mācīšanos braukt ar divriteni vai peldēt – līdzko mēs to esam apguvuši, tā šis process nesagādā mums grūtības un notiek automātiski.

RigaBrain atsauksmes

www.smadzenes.lv

Atsauksmes un zināšanu bāze